Cases

Donatello staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter & presentator. Zie hier een impressie van de congressen, bijeenkomsten en debatten waar hij aan verbonden is.

In de meeste gevallen leidt hij de dag en zit Donatello graag ruim van te voren aan tafel om het programma vorm te geven, advies te geven en de inhoud goed te krijgen. Voor scherpe interviews, geweldige programma’s en altijd interactief!

Dagvoorzitter The Next Learning 2018

Dagvoorzitter The Next Learning 2018

The Next Learning 2018 vond plaats op 24 april 2018 in Den Bosch.  Hét event waar ruim 800 Learning & Development professionals uit heel NL samen kwamen. Met keynotes van Julian Stodd, Arend Ardon en de muzikale afsluiting van Dominic Seldis.

Lagerhuisdebat met Donatello Piras AAntWERK

Lagerhuisdebat met Donatello Piras AAntWERK

Nog nooit eerder werd er op zo'n dynamische, interessante, inspirerende  en hilarische manier met elkaar gesproken over hoe we de arbeidsproblematiek op kunnen lossen. De voors en tegens van functiecreatie, reshoring en new business development kwamen volop aan bod. Daarmee laten AANtWERK en Verspild Talent zien dat zij samen nóg meer kunnen betekenen.

Donatello Piras dagvoorzitter: Het Begint Met Taaldag 'Leve de coördinator!'

Donatello Piras dagvoorzitter: Het Begint Met Taaldag 'Leve de coördinator!'

Op 27 maart vierde Het Begint met Taal haar 10-jarig jubileum! Van startend initiatief zijn zij uitgegroeid tot landelijk platform dat ruim 160 taalvrijwilligersorganisaties versterkt bij het slim organiseren van taalcoaching. In tien jaar tijd zijn tienduizenden anderstaligen en vrijwilligers met elkaar in gesprek gegaan, zijn vriendschappen ontstaan en tal van nieuwe taalvrijwilligersorganisaties opgezet. Hierbij zijn coördinatoren van onschatbare waarde.

Op 27 maart werden alle coördinatoren van de aangesloten organisaties uitgenodigd voor de feestelijke viering van het jubileum. Het thema was: Leve de coördinator! Om werkelijk met het hele netwerk feest te kunnen vieren, hadden de coördinatoren een bijzonder taalkoppel meegenomen. Het was een interessant programma met inspirerende sprekers (Abdelkader Benali, Leila Prnjavorac, Omar Munie en heel bijzonder Koningin Maxima), praktische workshops en nieuwe tools. 

GS1 Congres 2018 - Donatello Piras dagvoorzitter

GS1 Congres 2018 - Donatello Piras dagvoorzitter

Op donderdag 8 maart 2018 was het GS1 Congres in de Midden Nederland Hallen te Barneveld. Een grote opkomst van deelnemers uit diverse sectoren en geïnteresseerden.

Voortdurend inspelen op klant­wensen en kosten verlagen. Innovaties als Blockchain, Internet of Things, Artificial Intelligence en Big Data zijn er al. Sterker nog, we staan op het punt dat de impact van deze technologische ontwikkelingen om ons heen zichtbaar wordt. Het gaat niet meer om het schetsen van toekomstbeelden. Door de ogen van deskundigen werden de bezoekers mee op reis genomen naar wat hen te wachten staat.

Actuele onderwerpen al Big Data, Internet of Things, Artificial Intelligence en Blockchain werden in het plenaire programma besproken. In de sectorsessies kwamen de ontwikkelingen aan bod, praktijkvoorbeelden en hoe u dit kan implementeren.

Foto: Donatello met Tim Hehenkamp: Directeur Data & Analytics Jumbo

Dagvoorzitter NBA Accountantsdag 2017

Dagvoorzitter NBA Accountantsdag 2017

Op 21 november 2017 vond de NBA Accountantsdag in de RAI Amsterdam plaats.
Geld- & datastromen onder controle.
Achter een mooi front schuilt steeds vaker een spaghetti van geld- en datastromen. Met een sterke groei van de hoeveelheid data en transacties neemt de complexiteit alsmaar toe. Hoe houdt de accountant grip?  Hoe herken je patronen van bedrog? Tijdens de Accountantsdag duiken we in de spaghetti en zoeken we naar antwoorden en bespreken we veelbelovende techniek.

 

Donatello Piras dagvoorzitter Food & E-Commerce 2017

Donatello Piras dagvoorzitter Food & E-Commerce 2017

Op 27 juni 2017 vond de eerste editie van het Food & E-commerce plaats in het Van der Valk Hotel Utrecht. Dit programma ging over 'food & e-commerce voorbij de pioniersfase'.
Met keynotespeakers zoals Walther Ploos van Amstel die inging op het thema fullfilment als margekiller, Selma Postma namens Albert Heijn over de toekomst van 'Appie' en Lars Munch Johanssen van de Deense online super Shobr voor a-merken. In de paralelsessies boden Unilever, Coca-Cola en Beerwulf visies op digitale transformatie en best practises. Behalve dat Donatello deze dag als dagvoorzitter leidde werd de dag afgesloten met een paneldiscussie, onder leiding van Donatello.

Ook dit jaar vindt de Food & E-commerce plaats, dit keer op 5 juni waarin Donatello opnieuw de rol zal vervullen van dagvoorzitter.

De Roadmap to Maturity. Onder die subtitel organiseren vaktitels Distrifood en Twinkle samen de tweede editie van Food & E-commerce. Retailers, A-merken en analisten delen hun ervaringen en inzichten op 5 juni 2018 in Utrecht. Van beloften naar baten.

Foto: Donatello met Michiel Muller, oprichter Picnic.

Donatello Piras moderator BusinessBoost Exclusive 2017

Donatello Piras moderator BusinessBoost Exclusive 2017

Op 29 november vond er een exclusieve bijeenkomst plaats voor bijzondere ondernemers. Een exclusief programma voor 600 genodigden van initiatiefnemer ING. Dit vond plaats voorafgaande van BusinessBoostLive, het veel besproken ondernemers event van 2017. 
Gedurende het middag programma maakten de exclusieve, genodigde ondernemers een persoonlijke reis langs onderwerpen als: Tech, familiebedrijven, persoonlijke ontwikkeling, financieel, future tech en internationaal zakendoen, met sprekers als Vivianne Bendermacher, Alexander Klöpping, Symen Jansma, Thijs Emondts. Betreft het laatste leidde ik deze bijeenkomsten als moderator. Een van deze bijeenkomsten was voor het Oranje Handels Missie Fonds waarbij ik het moderatorschap deelde met Rens de Jong. De vorm was een interactief interview, deze werden gedaan met Wichard Schrieks, Daan Reijnders en Laurens Groen.

Donatello Piras dagvoorzitter ERIAFF Conference 2017

Donatello Piras dagvoorzitter ERIAFF Conference 2017

Op 29 en 30 juni 2017 vond De 2017 ERIAFF conferentie plaats. Deze conferentie is een kans voor iedereen die betrokken is bij de agrarische en voedingssector uit alle Europese regio's om kennis uit te wisselen en partners en stakeholders te ontmoeten. Relevante hoofdsprekers presenteerden hun standpunten over de ontwikkeling van de Europese landbouwsector. Donatello was betrokken bij deze 2-daagse conferentie als dagvoorzitter. De voertaal van de conferentie was in het Engels.

Donatello Piras dagvoorzitter UN Public Service Forum

Donatello Piras dagvoorzitter UN Public Service Forum

The Future is Now: Accelerating Public Service Innovation for Agenda 2030. Dat was het thema van het Public Service Forum van de Verenigde Naties op 22 en 23 juni in Den Haag. Ministers, topambtenaren, overheden, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, jongeren en experts gingen in gesprek over hoe de dienstverlening nog beter kan. Minister Ronald Plasterk van BZK en Ondersecretaris-Generaal Wu Hongbo voor Economische en Sociale Zaken van de Verenigde Naties (VN) openden de internationale conferentie in het World Forum op 22 juni.
23 juni was ‘United Nations Public Service Day’: op deze dag stond de publieke dienstverlening centraal met de uitreiking van de UN Public Service Awards aan goede voorbeelden uit  de hele wereld.
Eerder is de conferentie gehouden in Colombia (2015), Zuid-Korea (2014), Bahrein (2013) en de VS (2012).

DenHack Draait Door!

DenHack Draait Door!

Op dinsdag 13 juni organiseerden DearBytes en KPN ‘DenHack’ in Den Haag. Een security conferentie voor IT security professionals waarbij de genodigden geïnformeerd werden over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cybercrime en hacking. Behalve dat Donatello Piras de conferentie als dagvoorzitter leidde, sloot hij de dag af met “DenHack draait door”.

Donatello Piras dagvoorzitter IMC weekendschool

Donatello Piras dagvoorzitter IMC weekendschool

IMC Basis hield op 7 april 2017 een inspirerend en effectief werkdiner in Amersfoort. In aanwezigheid van demissionair Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, verzamelden zich zo’n 120 partners en betrokkenen van (potentiële) IMC Basisscholen om met elkaar te sparren over de vraag hoe het lesprogramma een groter, landelijk succes kan worden.

Donatello Piras leidt meerdere verkiezingsdebatten in Campagne 2017

Donatello Piras leidt meerdere verkiezingsdebatten in Campagne 2017

Ben je op zoek naar een debatleider voor je verkiezingsdebat deze campagne? Donatello heeft ruim 15 jaar ervaring als debatleider en was 11 jaar hoofdtrainer & debatleider bij het Nederlands Debatinsituut. Hij heeft menig verkiezingsdebat georganiseerd: Tweede Kamer, Provinciale Staten, Gemeenteraad en Waterschap. Ook heeft hij vele verkiezingsdebatten voor brancheorganisaties georganiseerd: MKB Nederland, KNV, KNB, NOB, Orde van Advocaten en LVN.

Donatello Piras dagvoorzitter 10 jaar ERC conferentie

Donatello Piras dagvoorzitter 10 jaar ERC conferentie

10 jaar ERC: Wat heeft de toekomst voor Nederlands onderzoek in petto?

Op 20 april vond ter gelegenheid van 10 jaar European Research Council (ERC) in Den Haag een conferentie plaats over de Nederlandse betrokkenheid bij het ERC-programma. 

Donatello Piras leidde deze conferentie in New Babylon, Den Haag.

Donatello dagvoorzitter 60 jaar! Boomfeestdag

Donatello dagvoorzitter 60 jaar! Boomfeestdag

Stichting Nationale Boomfeestdag vierde op 22 maart haar 60e verjaardag op een bijzondere locatie: het dak van de A2-tunnel in Maastricht. 550 Kinderen uit Maastricht, Duitsland en België plantten bomen als start van de aanleg van de Groene Loper.

 

Donatello debatleider Grote Zorgdebat 2017

Donatello debatleider Grote Zorgdebat 2017

Op 20 februari 2017 vond Het Grote Zorgdebat 'Zorg voor de toekomst' plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.
Het debat werd georganiseerd door 25 branche- en belangenorganisaties uit de zorg.

Hoe zorgen we dat onze gezondheidszorg in de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar blijft? Woordvoerders zorg van tien politieke partijen debatteerden over dit belangrijke thema in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. Het debat was vrij toegankelijk voor ieder die zich betrokken voelt bij in de gezondheidszorg in Nederland.  

Daarnaast was het debat live te volgen voor geinteresseerden. 

 

Donatello dagvoorzitter op eerste succesvolle editie van Foodvisie-Event

Donatello dagvoorzitter op eerste succesvolle editie van Foodvisie-Event

Ruim 150 belangstellenden, van bakker tot ceo van een retailorganisatie, werden gastvrij op de campus ontvangen. In de grote zaal, het auditorium, heette dagvoorzitter Donatello Piras alle gasten van harte welkom. Nadat hij alle aanwezigen een minuut de tijd had gegeven zich aan elkaar voor te stellen, kwamen verschillende sprekers het toneel op.

Donatello presenteert UNICEF Kinderrechten debattoernooi

Donatello presenteert UNICEF Kinderrechten debattoernooi

Het waren weer vlammende debatten bij het Kinderrechten debattoernooi in Arnhem. 300 scholieren namen het tegen elkaar op in debatten over kinderrechten. De samenwerking tussen UNICEF en de Stichting Nederlands Debat Instituut wordt ieder jaar beter en het debat groter. Donatello presenteerde het toernooi én Kleine Prinsjesdag in de Ridderzaal waar de Koningin van de Jeugd haar eigen troontrede hield.

Voedseltop voor NL EU voorzitterschap

Voedseltop voor NL EU voorzitterschap

De meeste inwoners binnen Europa krijgen te veel zout, verzadigde vetten en suikers binnen...

Piras dagvoorzitter tijdens 3 daags internationaal Zuivel Congres

Piras dagvoorzitter tijdens 3 daags internationaal Zuivel Congres

Donatello is na een pitch gekozen tot de dagvoorzitter & moderator van het 3 daagse internationale congres World Dairy Summit dat in de Doelen in Rotterdam plaatsvond. Piras adviseerde over het concept en leidde alle plenaire bijeenkomsten. Van debatten over de ecologische footprint van zuivel tot het Leaders Forum bij de opening op dag 1 en de slotceremonie. Ook leidde Donatello het feestelijke gala diner in de Van Nelle Fabriek waar diverse Awards werden uitgereikt. Hij werkte samen met Buzzmaster, congresbureau MCI, de organisatie van de NZO en de IDF en evenbureau Delmar Producties. Klik hier voor een impressie van het congres en zie hier de compilatie.

Carolien de Boer

Project Manager
carolien@donatellopiras.nl
(+31) (0)611649026

Donatello Piras

Dagvoorzitter en presentator
info@donatellopiras.nl
(+31) (0)628020176

Site in English