Cases

Donatello staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter & presentator. Zie hier een impressie van de congressen, bijeenkomsten en debatten waar hij aan verbonden is.

In de meeste gevallen leidt hij de dag en zit Donatello graag ruim van te voren aan tafel om het programma vorm te geven, advies te geven en de inhoud goed te krijgen. Voor scherpe interviews, geweldige programma’s en altijd interactief!

Ondernemersprijs Horst aan de Maas I Donatello presenteert de feestelijke avond

Ondernemersprijs Horst aan de Maas I Donatello presenteert de feestelijke avond

Thema dit jaar: Toekomstbestendig ondernemen:

  • inspelen op de maatschappelijke trends van morgen
  • een reeds bewezen concept, dus het gaat om een substantieel deel van de huidige organisatie
  • vooruitlopen binnen hun vakgebied, disruptief zijn binnen de markt

Uitreiking Ondernemersprijs Horst aan de Maas, met presentator Donatello Piras en buzzmaster Sjors Rodenburg. Winnaar Ondernemersprijs HadM 2018: Kurstjens Grubbenvorst Winnaar Jonge Ondernemer 2018: Delaserstudio

Fotografie: EvdMfotografie

De ondernemersprijs werd op 22 november 2018 uitgereikt in de Mèrthal in Horst.

Betaalvereniging Jaarcongres I Instant Payments I Donatello Piras dagvoorzitter

Betaalvereniging Jaarcongres I Instant Payments I Donatello Piras dagvoorzitter

In een wereld waarin alles steeds sneller gaat, kan het betalingsverkeer niet achterblijven. In 2019 worden Instant Payments het nieuwe normaal: betalingen zullen binnen 5 seconden afgerond zijn. Daarom had het jaarcongres van de Betaalvereniging dit jaar als thema: Instant Payments. Dagvoorzitter Donatello Piras begeleidde het evenement.

Bestuursvoorzitter Lex Hoogduin opende het congres. Hij benadrukte de neutrale rol van de Betaalvereniging en legde de nadruk op drie thema's: de neutrale en maatschappelijke rol van de Betaalvereniging, de dynamiek van de betaalmarkt en de inspanningen om te borgen dat aanbieders van betaaldiensten in Nederland blijven bijdragen aan veilig, betrouwbaar, doelmatig en toegankelijk betalingsverkeer. Deze video geeft inzicht in waar de Betaalvereniging voor staat.

Dit evenement vond plaats op 14 november bij de Rabobank Utrecht.

Dagvoorzitter tijdens Het Nationale Warmte Congres I Euroforum

Dagvoorzitter tijdens Het Nationale Warmte Congres I Euroforum

Op 8 november 2018 was het Nationaal Warmte Congres, hét nationale platform voor alle stakeholders in de warmte sector, welke plaats vond in het Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen.
 
Tijdens het Nationaal Warmte Congres kreeg men antwoord op alle vraagstukken die m.b.t. de warmtetransitie. De hele sector kwam hier samen om met elkaar ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Het doel van deze dag is dat de aanwezigen naar huis gingen met een duidelijk inzicht over wat er moet gebeuren, ideeën die direct kunnen worden toegepast in de praktijk en waardevolle nieuwe contacten die gezamenlijk deze transitie kunnen uitvoeren. 

Official hosts: Gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland
Harriët Tiemens, Wethouder van de Gemeente Nijmegen en Peter Drenth, Gedeputeerde van de Provincie Gelderland heten u welkom tijdens deze dag. Zowel Nijmegen als Gelderland zijn actief om hun warmtevoorziening te verduurzamen. Zij vertelden hoe zij de warmtetransitie vormgeven en waar zij kansen en uitdagingen zien.
Vlaams NL Delta op de SS Rotterdam I Donatello Piras in actie als dagvoorzitter

Vlaams NL Delta op de SS Rotterdam I Donatello Piras in actie als dagvoorzitter

Op 7 november 2018 vond het Vlaams Nederlandse Delta congres plaats. Dit congres maakte onderdeel uit van de Corridorweek, welke werd georganiseerd door de provincie Zuid-Holland. Tijdens de Corridorweek vonden er ook andere evenementen plaats over multimodaliteit, schoon transport en grensoverschrijdende samenwerking aan internationale corridors. In gezamenlijkheid bracht de provincie deze onderwerpen en netwerken bij elkaar en beoogt daarmee een stap vooruit te zetten in de internationale samenwerking in dit deel van Europa: de Eurodelta.

Jaarconferentie Vlaams-Nederlandse Delta

Genodigden op het evenement waren Zuid-Hollandse voorlopers, wetenschappers, ondernemers of bestuurders op het gebied van innovatie, water of klimaat. 's Avonds was er een diner dat georganiseerd werd met de partners van de Interregionale Alliantie voor de Ten-T Corridor Rhine-Alpine. Een avond met vele bestuurders en ondernemers. 

Via deze link is de aftermovie van de live Talkshow te bekijken.

Dagvoorzitter bij het eerste BN Café I Bouwplaats 2022

Dagvoorzitter bij het eerste BN Café I Bouwplaats 2022

Maandag 12 november 2018 was het allereerste BN Café van Bouwend Rijnmond in Kantine Walhalla Rotterdam. Met zo'n 120 gasten was het een drukbezochte bijeenkomst.

De tafelgasten, waaronder Diederik Samsom, Ronald Huikeshoven en Stan Roestenberg, waren duidelijk en kritisch over energietransitie, wonen van de toekomst en digitalisering in de bouw. De nodige belemmeringen zijn er nog te overwinnen, maar deze ontwikkelingen in de bouw zijn noodzakelijk en onomkeerbaar. Bovendien biedt het volop kansen voor het aantrekken van de aankomende generatie bouwers.

Ook het publiek nam actief deel aan de discussies. Door mee te praten tijdens de gesprekken en meningen te geven via de realtime enquête. Tijdens het walking dinner werd er dan ook nog flink nagepraat en genetwerkt.

Donatello Piras modereerde het TopMondzorg Congres 2018

Donatello Piras modereerde het TopMondzorg Congres 2018

Op 3 november 2018 vond het TopMondzorg Congres 2018 in de Rijtuigenloods in Amersfoort plaats. Aanwezigen waren: tandartsen, orthodontisten en mondhygiënisten die bij Dental Clinics, TopOrtho en Proclin werken.

Door bruggen te slaan tussen verschillende disciplines, kunnen we onze zorg en kwaliteit naar een nog hoger niveau tillen. Want kennis verbindt! Het thema was dan ook Kennis Verbindt.

Deze dag bestond uit workshops afgewisseld met sprekers uit het vak en veel interactie met het de aanwezigen.

Dagvoorzitter tijdens het Nationaal Export Event 2018

Dagvoorzitter tijdens het Nationaal Export Event 2018

Het Nationaal Export Event 2018 werd gehouden op 3 oktober 2018 in Congrescentrum 1931 in Den Bosch.

Circa 700 exportspecialisten en -geïnteresseerden kunnen terugkijken op een succesvolle dag.  Directe contacten werden er gelegd met Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigers uit meer dan 100 landen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken. En advies werd ingewonnen bij de specialisten van evofenedex,  ING, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het Oranje Handelsmissiefonds.
Vele bezoekers ervaarden de dag als zeer nuttig, laagdrempelig en informatief. Ook werd er volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om kennis en ervaring uit te wisselen tussen collega-exporteurs.

Dagvoorzitter Eurostars Deep Dive - Innovation Expo 2018

Dagvoorzitter Eurostars Deep Dive - Innovation Expo 2018

This conference setup in the frame of the Innovation Expo 2018: "Global Challenges, Dutch Solutions" will focus on international innovation cooperation and on the support and funding opportunities offered by the Eurostars programme.

Eurostars supports the development of rapidly marketable innovative products, processes and services that help improve the daily lives of people around the world.  It is an ideal first step in international cooperation, enabling small businesses to combine and share expertise and benefit from working beyond national borders.

Donatello was moderator during this conference which was held on October 4 2018.

HHNK Watersymposium 2018 I Donatello Piras & Maarten Bouwhuis

HHNK Watersymposium 2018 I Donatello Piras & Maarten Bouwhuis

Het watersymposium vond plaats op 18 oktober 2018.
Een middag waarin de snelle veranderingen op het gebied van klimaat & maatschappij centraal stonden.
Duidelijk is dat de tijd van overleg en papier produceren voorbij is. En wat de jongeren betreft is het nu echt tijd om de mouwen op te stropen.

Een jaarlijks terugkerend symposium die ik met goede vriend en collega dagvoorzitter, Maarten Bouwhuis, opnieuw mocht leiden dit jaar.

Dagvoorzitter Provincie Zuid-Holland I Slimme binnenvaart

Dagvoorzitter Provincie Zuid-Holland I Slimme binnenvaart

Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland gaan kennis en ervaringen uitwisselen voor een slimme, schone en efficiënte binnenvaart. Het slim gebruiken van ICT en datasets in de scheepvaart, ‘smart shipping’, staat hierbij centraal.

De samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de provincie werd bekendgemaakt tijdens de bijeenkomst ‘Goederenvervoer over Water in een stroomversnelling’ op 20 juni in Rotterdam.

Dagvoorzitter The Next Learning 2018

Dagvoorzitter The Next Learning 2018

The Next Learning 2018 vond plaats op 24 april 2018 in Den Bosch.  Hét event waar ruim 800 Learning & Development professionals uit heel NL samen kwamen. Met keynotes van Julian Stodd, Arend Ardon en de muzikale afsluiting van Dominic Seldis.

Lagerhuisdebat met Donatello Piras AAntWERK

Lagerhuisdebat met Donatello Piras AAntWERK

Nog nooit eerder werd er op zo'n dynamische, interessante, inspirerende  en hilarische manier met elkaar gesproken over hoe we de arbeidsproblematiek op kunnen lossen. De voors en tegens van functiecreatie, reshoring en new business development kwamen volop aan bod. Daarmee laten AANtWERK en Verspild Talent zien dat zij samen nóg meer kunnen betekenen.

Donatello Piras dagvoorzitter: Het Begint Met Taaldag 'Leve de coördinator!'

Donatello Piras dagvoorzitter: Het Begint Met Taaldag 'Leve de coördinator!'

Op 27 maart vierde Het Begint met Taal haar 10-jarig jubileum! Van startend initiatief zijn zij uitgegroeid tot landelijk platform dat ruim 160 taalvrijwilligersorganisaties versterkt bij het slim organiseren van taalcoaching. In tien jaar tijd zijn tienduizenden anderstaligen en vrijwilligers met elkaar in gesprek gegaan, zijn vriendschappen ontstaan en tal van nieuwe taalvrijwilligersorganisaties opgezet. Hierbij zijn coördinatoren van onschatbare waarde.

Op 27 maart werden alle coördinatoren van de aangesloten organisaties uitgenodigd voor de feestelijke viering van het jubileum. Het thema was: Leve de coördinator! Om werkelijk met het hele netwerk feest te kunnen vieren, hadden de coördinatoren een bijzonder taalkoppel meegenomen. Het was een interessant programma met inspirerende sprekers (Abdelkader Benali, Leila Prnjavorac, Omar Munie en heel bijzonder Koningin Maxima), praktische workshops en nieuwe tools. 

GS1 Congres 2018 - Donatello Piras dagvoorzitter

GS1 Congres 2018 - Donatello Piras dagvoorzitter

Op donderdag 8 maart 2018 was het GS1 Congres in de Midden Nederland Hallen te Barneveld. Een grote opkomst van deelnemers uit diverse sectoren en geïnteresseerden.

Voortdurend inspelen op klant­wensen en kosten verlagen. Innovaties als Blockchain, Internet of Things, Artificial Intelligence en Big Data zijn er al. Sterker nog, we staan op het punt dat de impact van deze technologische ontwikkelingen om ons heen zichtbaar wordt. Het gaat niet meer om het schetsen van toekomstbeelden. Door de ogen van deskundigen werden de bezoekers mee op reis genomen naar wat hen te wachten staat.

Actuele onderwerpen al Big Data, Internet of Things, Artificial Intelligence en Blockchain werden in het plenaire programma besproken. In de sectorsessies kwamen de ontwikkelingen aan bod, praktijkvoorbeelden en hoe u dit kan implementeren.

Foto: Donatello met Tim Hehenkamp: Directeur Data & Analytics Jumbo

Dagvoorzitter NBA Accountantsdag 2017

Dagvoorzitter NBA Accountantsdag 2017

Op 21 november 2017 vond de NBA Accountantsdag in de RAI Amsterdam plaats.
Geld- & datastromen onder controle.
Achter een mooi front schuilt steeds vaker een spaghetti van geld- en datastromen. Met een sterke groei van de hoeveelheid data en transacties neemt de complexiteit alsmaar toe. Hoe houdt de accountant grip?  Hoe herken je patronen van bedrog? Tijdens de Accountantsdag duiken we in de spaghetti en zoeken we naar antwoorden en bespreken we veelbelovende techniek.

 

Donatello Piras dagvoorzitter Food & E-Commerce 2017

Donatello Piras dagvoorzitter Food & E-Commerce 2017

Op 27 juni 2017 vond de eerste editie van het Food & E-commerce plaats in het Van der Valk Hotel Utrecht. Dit programma ging over 'food & e-commerce voorbij de pioniersfase'.
Met keynotespeakers zoals Walther Ploos van Amstel die inging op het thema fullfilment als margekiller, Selma Postma namens Albert Heijn over de toekomst van 'Appie' en Lars Munch Johanssen van de Deense online super Shobr voor a-merken. In de paralelsessies boden Unilever, Coca-Cola en Beerwulf visies op digitale transformatie en best practises. Behalve dat Donatello deze dag als dagvoorzitter leidde werd de dag afgesloten met een paneldiscussie, onder leiding van Donatello.

Ook dit jaar vindt de Food & E-commerce plaats, dit keer op 5 juni waarin Donatello opnieuw de rol zal vervullen van dagvoorzitter.

De Roadmap to Maturity. Onder die subtitel organiseren vaktitels Distrifood en Twinkle samen de tweede editie van Food & E-commerce. Retailers, A-merken en analisten delen hun ervaringen en inzichten op 5 juni 2018 in Utrecht. Van beloften naar baten.

Foto: Donatello met Michiel Muller, oprichter Picnic.

Donatello Piras moderator BusinessBoost Exclusive 2017

Donatello Piras moderator BusinessBoost Exclusive 2017

Op 29 november vond er een exclusieve bijeenkomst plaats voor bijzondere ondernemers. Een exclusief programma voor 600 genodigden van initiatiefnemer ING. Dit vond plaats voorafgaande van BusinessBoostLive, het veel besproken ondernemers event van 2017. 
Gedurende het middag programma maakten de exclusieve, genodigde ondernemers een persoonlijke reis langs onderwerpen als: Tech, familiebedrijven, persoonlijke ontwikkeling, financieel, future tech en internationaal zakendoen, met sprekers als Vivianne Bendermacher, Alexander Klöpping, Symen Jansma, Thijs Emondts. Betreft het laatste leidde ik deze bijeenkomsten als moderator. Een van deze bijeenkomsten was voor het Oranje Handels Missie Fonds waarbij ik het moderatorschap deelde met Rens de Jong. De vorm was een interactief interview, deze werden gedaan met Wichard Schrieks, Daan Reijnders en Laurens Groen.

Donatello Piras dagvoorzitter ERIAFF Conference 2017

Donatello Piras dagvoorzitter ERIAFF Conference 2017

Op 29 en 30 juni 2017 vond De 2017 ERIAFF conferentie plaats. Deze conferentie is een kans voor iedereen die betrokken is bij de agrarische en voedingssector uit alle Europese regio's om kennis uit te wisselen en partners en stakeholders te ontmoeten. Relevante hoofdsprekers presenteerden hun standpunten over de ontwikkeling van de Europese landbouwsector. Donatello was betrokken bij deze 2-daagse conferentie als dagvoorzitter. De voertaal van de conferentie was in het Engels.

Donatello Piras dagvoorzitter UN Public Service Forum

Donatello Piras dagvoorzitter UN Public Service Forum

The Future is Now: Accelerating Public Service Innovation for Agenda 2030. Dat was het thema van het Public Service Forum van de Verenigde Naties op 22 en 23 juni in Den Haag. Ministers, topambtenaren, overheden, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, jongeren en experts gingen in gesprek over hoe de dienstverlening nog beter kan. Minister Ronald Plasterk van BZK en Ondersecretaris-Generaal Wu Hongbo voor Economische en Sociale Zaken van de Verenigde Naties (VN) openden de internationale conferentie in het World Forum op 22 juni.
23 juni was ‘United Nations Public Service Day’: op deze dag stond de publieke dienstverlening centraal met de uitreiking van de UN Public Service Awards aan goede voorbeelden uit  de hele wereld.
Eerder is de conferentie gehouden in Colombia (2015), Zuid-Korea (2014), Bahrein (2013) en de VS (2012).

DenHack Draait Door!

DenHack Draait Door!

Op dinsdag 13 juni organiseerden DearBytes en KPN ‘DenHack’ in Den Haag. Een security conferentie voor IT security professionals waarbij de genodigden geïnformeerd werden over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cybercrime en hacking. Behalve dat Donatello Piras de conferentie als dagvoorzitter leidde, sloot hij de dag af met “DenHack draait door”.

Donatello Piras dagvoorzitter IMC weekendschool

Donatello Piras dagvoorzitter IMC weekendschool

IMC Basis hield op 7 april 2017 een inspirerend en effectief werkdiner in Amersfoort. In aanwezigheid van demissionair Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, verzamelden zich zo’n 120 partners en betrokkenen van (potentiële) IMC Basisscholen om met elkaar te sparren over de vraag hoe het lesprogramma een groter, landelijk succes kan worden.

Donatello Piras leidt meerdere verkiezingsdebatten in Campagne 2017

Donatello Piras leidt meerdere verkiezingsdebatten in Campagne 2017

Ben je op zoek naar een debatleider voor je verkiezingsdebat deze campagne? Donatello heeft ruim 15 jaar ervaring als debatleider en was 11 jaar hoofdtrainer & debatleider bij het Nederlands Debatinsituut. Hij heeft menig verkiezingsdebat georganiseerd: Tweede Kamer, Provinciale Staten, Gemeenteraad en Waterschap. Ook heeft hij vele verkiezingsdebatten voor brancheorganisaties georganiseerd: MKB Nederland, KNV, KNB, NOB, Orde van Advocaten en LVN.

Donatello Piras dagvoorzitter 10 jaar ERC conferentie

Donatello Piras dagvoorzitter 10 jaar ERC conferentie

10 jaar ERC: Wat heeft de toekomst voor Nederlands onderzoek in petto?

Op 20 april vond ter gelegenheid van 10 jaar European Research Council (ERC) in Den Haag een conferentie plaats over de Nederlandse betrokkenheid bij het ERC-programma. 

Donatello Piras leidde deze conferentie in New Babylon, Den Haag.

Donatello dagvoorzitter 60 jaar! Boomfeestdag

Donatello dagvoorzitter 60 jaar! Boomfeestdag

Stichting Nationale Boomfeestdag vierde op 22 maart haar 60e verjaardag op een bijzondere locatie: het dak van de A2-tunnel in Maastricht. 550 Kinderen uit Maastricht, Duitsland en België plantten bomen als start van de aanleg van de Groene Loper.

 

Donatello debatleider Grote Zorgdebat 2017

Donatello debatleider Grote Zorgdebat 2017

Op 20 februari 2017 vond Het Grote Zorgdebat 'Zorg voor de toekomst' plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.
Het debat werd georganiseerd door 25 branche- en belangenorganisaties uit de zorg.

Hoe zorgen we dat onze gezondheidszorg in de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar blijft? Woordvoerders zorg van tien politieke partijen debatteerden over dit belangrijke thema in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. Het debat was vrij toegankelijk voor ieder die zich betrokken voelt bij in de gezondheidszorg in Nederland.  

Daarnaast was het debat live te volgen voor geinteresseerden. 

 

Donatello dagvoorzitter op eerste succesvolle editie van Foodvisie-Event

Donatello dagvoorzitter op eerste succesvolle editie van Foodvisie-Event

Ruim 150 belangstellenden, van bakker tot ceo van een retailorganisatie, werden gastvrij op de campus ontvangen. In de grote zaal, het auditorium, heette dagvoorzitter Donatello Piras alle gasten van harte welkom. Nadat hij alle aanwezigen een minuut de tijd had gegeven zich aan elkaar voor te stellen, kwamen verschillende sprekers het toneel op.

Donatello presenteert UNICEF Kinderrechten debattoernooi

Donatello presenteert UNICEF Kinderrechten debattoernooi

Het waren weer vlammende debatten bij het Kinderrechten debattoernooi in Arnhem. 300 scholieren namen het tegen elkaar op in debatten over kinderrechten. De samenwerking tussen UNICEF en de Stichting Nederlands Debat Instituut wordt ieder jaar beter en het debat groter. Donatello presenteerde het toernooi én Kleine Prinsjesdag in de Ridderzaal waar de Koningin van de Jeugd haar eigen troontrede hield.

Voedseltop voor NL EU voorzitterschap

Voedseltop voor NL EU voorzitterschap

De meeste inwoners binnen Europa krijgen te veel zout, verzadigde vetten en suikers binnen...

Piras dagvoorzitter tijdens 3 daags internationaal Zuivel Congres

Piras dagvoorzitter tijdens 3 daags internationaal Zuivel Congres

Donatello is na een pitch gekozen tot de dagvoorzitter & moderator van het 3 daagse internationale congres World Dairy Summit dat in de Doelen in Rotterdam plaatsvond. Piras adviseerde over het concept en leidde alle plenaire bijeenkomsten. Van debatten over de ecologische footprint van zuivel tot het Leaders Forum bij de opening op dag 1 en de slotceremonie. Ook leidde Donatello het feestelijke gala diner in de Van Nelle Fabriek waar diverse Awards werden uitgereikt. Hij werkte samen met Buzzmaster, congresbureau MCI, de organisatie van de NZO en de IDF en evenbureau Delmar Producties. Klik hier voor een impressie van het congres en zie hier de compilatie.

Kim Corstjens

Project Manager
carolien@donatellopiras.nl
(+31) (0)6 29 59 30 60

Donatello Piras

Dagvoorzitter en presentator
info@donatellopiras.nl
(+31) (0)6 28 02 01 76

Privacystatement | Cookiestatement
Site in English